SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Badmintonklubb

Örebro Junior Tour
2022-12-27 14:55

Örebro Junior Tour är en nivåanpassad tävling där alla barn och ungdomar i klubben kan delta.

 

Örebro Junior Tour är en klubbtävling där tjejer och killar spelar i samma klass i singelspel. Här kan du som går i våra nybörjar- eller utvecklingsgrupper få tävlingserfarenhet på hemmaplan under roliga former! Vi har under 2022 även utökat konceptet med en motionsklass för vuxna!

 

Spelsystem:

Tjejer och killar spelar i samma klasser, endast singelspel.

Ett divisionssystem där de som kommer etta och tvåa i respektive klass flyttas automatiskt upp en klass till nästa tävling, oavsett ålder.

 

Det är spelstyrkan som ska avgöra vilken klass man ska spela i. Vår målsättning är att alla skall hamna i rätt nivåklass i förhållande till sin spelstyrka. Ledarna/Niklas ser till att placera in alla spelare i "rätt klass".

 

KOMMANDE ÖJT HT23!

26 nov - Inbjudan ses i ÖBK kalendern!

Grundinformation ÖJT
2022-12-25 14:59

SPELSCHEMA & LOTTNING

Lottningen med spelschema till varje ÖJT hittas här (Badminton Tournament Software) efter att den är publicerad.

 

När ni är inne i det onlinebaserade programmet så finns det en mängd olika flikar. Sök efter en flik med texten ”spelare” sedan letar ni upp namnet på berörd spelare, då kommer matcherna upp. Där kan ni se motståndare och prelimniär starttid för matchen.

 

Om det är så att ditt barn kommer 1:a eller 2:a i sin spelgrupp så går han/hon vidare till slutspel. Där fortsätter det med matcher tills vederbörande förlorar och därmed åker ut ur turneringen.

 

MATCHEN

Vilken bana det är som gäller ropas upp i högtalare i hallen. Observera att de utsatta tiderna är cirkatider. Som mest brukar matcherna ligga 30 min före eller efter utsatt tid.

 

När gällande spelare blir uppropad så går denne till sekretariatet och hämtar ett matchprotokoll samt en boll att spela med, detta tar de med till den bana som ropades upp.

 

Innan man börjar varje match så ska spelarna hälsa på varandra och gärna bolla in några slag, max 1min. Sedan lottar man om vem som börjar med serven och sedan är matchen igång.

 

Matchen spelas i bäst av 3 set, dvs först till 2 set vinner. Varje set spelas till 21 poäng, med förlängning. Alltså blir det 20-20 så måste man vinna med två poäng, max till 30poäng.

 

När förste spelare får 11poäng blir det vattenpaus. Sedan är det vattenpaus och sidbyte mellan seten.

 

ORGANISATION

Under dagen så kommer det hela tiden finnas ett sekretariat som för in resultaten i lottningsprogrammet. Sekretariatet ropar upp de kommande matcherna, samt informerar om hur väl vi håller de utsatta tiderna.

 

Så fort varje klass är färdigspelad  kommer det att arrangeras en prisutdelning där 1:an, 2:an och 3:orna i varje klass får ta emot medaljer.

Betalning av deltagaravgiften faktureras i efterhand via mail.

Både för er föräldrar och barn, det är helt okej att man är nervös!

I ÖJT deltar vi inte för att vinna eller förlora, vi deltar för att lära oss att tävla!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på Instagram!