SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Badmintonklubb

Roligt Klubbmästerskap med stipendieutdelning!
2023-05-29 16:10

I lördags genomfördes ÖBKs Klubbmästerskap 2023. Cirka 50 spelare deltog och det blev en riktigt rolig dag med många bra matcher och stipendieutdelning!

 

Läs mer i artikeln!

I år genomfördes 4 st singelklasser och den traditionsenliga Släktdubbeln. Efter en hel dag med tuffa matcher så var vinnarna korade i samtliga klasser.

 

Singel - Junior: 1) Alvin Erkers 2) Josef Molin

 

Singel - Brons: 1) Fredrik Vinefur 2) Jonas Runestav

 

Singel - Silver: 1) Matilda Ottner 2) Casper Bohlin

 

Singel - Guld: 1) Mathias Wigardt 2) Ture Nilsson

 

Släktdubbel: 1) Casper & Magnus Nordling 2) Alvin & Viggo Norberg

 

Se alla resultat från KM här!

 

Under KM delades även årliga Backahallen-stipendier ut till 5 st personer i klubben utsedda av styrelsen tillsammans med klubbchefen. Se nedan pristagare och motiveringar - stort grattis ni är grymma!

 

Säsongens damspelare: Matilda Ottner
Under säsongen 22/23 har det varit bra fart på våra tjejer i verksamheten. Säsongens damspelare har tränat på ordentligt hela säsongen och ger alltid 100 %. Hon har tävlat flitigt runt om i Sverige i alla kategorier och nått sitt främsta delmål att ta sig tillbaka till Elitklassen i singel. Hon är en viktig spelare i division 1 laget både på och utanför banan. Hon bidrar med sin rutin och erfarenhet i alla lägen, är en viktig förebild för våra yngre tjejspelare och ser alltid till att det är ordning och reda på alla plan tack vare sin höga mentala ålder!
Säsongens damspelare 22/23 är – Matilda Ottner!      

 

Säsongens herrspelare: Ture Nilsson
Under säsongen 22/23 har det skett stor utveckling bland våra killar. Säsongens herrspelare har tagit stora kliv i sitt spel och visat upp en större mognadsgrad både på och utanför banan. Han har tävlat mer frekvent på högre nivå och testat sina vingar med spel på SGP-nivå och senior SM med mera. Han har varit given i division 1 laget och köttar alltid på oavsett spelkategori och ger aldrig upp en bollduell. Han bidrar starkt till rolig stämning i alla lägen, är en stor förebild för alla våra yngre spelare, och så länge han inte behöver åka tåg själv så kan man alltid lita på att han är på plats – han valde ju till och med att fira sin 20 årsdag på klubbresan till Falun! Säsongens herrspelare 22/23 är – Ture Nilsson!   

 

Säsongens ungdomstränare: Stephen Andersson
Under säsongen 22/23 har vi i vanlig ordning haft många hjältar i gång som ungdomstränare i verksamheten. Säsongens stipendiat har tagit stort ansvar under verksamhetsåret och lagt många timmar i veckan på golvet och tar hand om och utvecklar framför allt våra yngre spelare. Han har alltid ett leende när han kliver in i hallen och sprider positivitet på sina träningar. Han prioriterar ÖBK högt och ställer alltid upp om han kan.  Han bidrar mycket på våra event, stöttar klubbkompisarna på tävlingar och är även vår mästerfotograf!
Säsongens ungdomstränare 22/23 är – Stephen Andersson!

Säsongens överraskning: Rut Johansson
Under säsongen 22/23 har föreningen haft många positiva inslag som kommit mer eller mindre oväntat. Årets stipendiat har kontinuerligt under säsongen klivit fram mer och mer och sätter avtryck. Den egna träningen hålls i gång tappert och tränaruppdragen har rullat på med allt större ansvar och utmaningar som löses med bravur. Under säsongen har stipendiaten även varit mer delaktig i flera av våra aktiviteter och det uppskattas av alla! Hon har ett moget bemötande och framför allt en otroligt positiv energi som smittar av sig på omgivningen. Hon är en viktig förebild för både våra yngre spelare och blivande ledare tack vare sitt glada förhållningssätt både på och utanför banan – så länge hennes elcykel fungerar! Hon visar att man kan bli en väldigt betydelsefull del av föreningen även om man inte smashar hårdast på banan. Årets överraskning 22/23 är – Rut Johansson! 

Säsongens föreningssjäl: Felix Norén
Under säsongen 22/23 har vi haft många personer som puttat in värdefull tid och energi i föreningen. Årets stipendiat har klivit fram med full kraft på alla fronter. Han kämpar på med sin egen träning och bidrar alltid med glädje och fokus på sina pass. Han är en viktig del av tränarstaben och har tagit på sig fler ledarpass under säsongen och tvekar aldrig på att hjälpa till där det behövs. Han är en viktig förebild framför allt för spelarna i ungdomsledet och har alltid spelglädje som främsta fokus. Han har även börjat tävla på äldre dar och visat upp ”backhandpiskan” som han dolt länge och väl. Han är ett fint exempel på att det aldrig är för sent att komma i gång med tävlandet. Stipendiaten bidrar alltid med full energi, massa glädje och ett sinnessjukt hårsvall! Under säsongen har han även vuxit fram till Badminton-Sveriges bästa speaker! ÖBK är otroligt tacksamma för allt du gör för föreningen.
Säsongens föreningssjäl 22/23 är – den episka gamern Felix Norén!


TACK TILL ALLA SOM DELTOG UNDER KM!

 


Nyhetsarkiv
ÖBKs sommarfys i juni!2024-05-23 17:01
Sportlovsläger vecka 8!2023-02-10 15:00
Brev från styrelsen!2023-02-07 15:00
ÖBKs årsmöte 2023!2023-01-20 17:00
 
Följ oss på Instagram!